середу, 13 листопада 2013 р.

Піднебесна Христанівка, аналітична

Оскільки осінню в нас ще мало роботи, а до зарплати трохи є часу. то пройдусь по враженнях від інструменту і приладів.

Головний захват від бензопил, це просто щось з чимось, наскільки вони полегшують життя і бережуть зусилля. По брендах я не буду розписувати, але поки зіткнувся тільки з одним мінусом, швидко затуплюється ланцюг, можливо тому що вже добре юзаний. Та навіть не зважаючи на це напилив добряче дерева.
Ближчим часом заберу у Сергія електро пилу і можна буде продовжити заготівлю дров, їх хоч і не багато але треба попиляти і скласти у сухому місці до потреби.

Електро лобзик + гвинтокрут - реально круто і необхідно. Купувати тільки професійні моделі, не скупіться вони окупляться. Скільки я завдяки цьому інструменту зекономив сил. просто не передати. Гвинтокрут ж ще й як дриль  використовується.


Сокири. Нові сокири до дупи, потрібно шукати стару сталюку, вона реально краща. Магазинні держаки можна одразу викидати, вони швидше для декору а не роботи. При рубці в мене зламався за пару ударів.
Сусід Микола вирізав новий з вільхи, то мили любо рубати.

Колун. Магазинний потребує доробки, кут настільки тупий. що він просто відстрибує від дерева замість його колоти. З ручкою та ж халепа, поміняв одразу. Сусід з мене хіхікав, каже то не колун, от у мене колун і витягує дрина кілограм на 16. Я так прикинув, що таким помахати то качком станеш))

Бойлер. Поки задоволені усім. 100 літрів окропу цілком достатньо на всі потреби нашої сім'ї. і поки що не зіткнулись з браком гарячої води.

Труби кесанові (металопластик). Хороші всім, крім того, що потіють(плачуть). Фасанина до них, так з тої просто конденсат капа. особливо на зміну погоди. Це реально прикро, бо стіни глиняні але нема на то ради. В роботі потребують мінімального досвіду, але навіть я почав давати собі з ними раду. Рекомендую, дешево і сердито.

Дюбелі. Дюбелі в глині не тримають. Тільки чорні самонарізи від 100 мм. Бойлер на 100 літрів висить на планці, що тримається на 6 х таких саморізах, просто вкручених у глиняну стіну.

Утеплення вікон. http://hozplast.sevbaza.com/teplo.html  купили. Зробили, правда зовсім не так, як вони пропонують, але ефект досягнуто, перетячг припинився, в домі стало тепліше. Коли почнуться морози подивимось на ефективність. Вікна плачуть менше, хоча там де стоять вазони запотіває. Це теж не лікується, принаймні я не знаю методів.Але плівку рекомендую, просто і швидко.

Електрика. У глиняно-дерев'яному домі, розетки і вимикачі тільки зовнішні! Дешеві прожектори в межах 40 гривень. лажа, бо дешеві. Якщо його не розкручувати для заміни лампочки чи проводки. то ще терпимо, але ламати руки тим хто придумує таку систему кріплення ущільнюючих прокладок. Подовжувачі тільки з мережевим фільтром!

Глиняно піщаний розчин кращий цементного для місць з високою вологістю!

Інтернет. Інтертелеком -гавно!!! Та і на це немає ради, мусимо миритись і придумувати як покращити його роботу.

Лопати. Тільки ввігнутої форми, бо на мокрій землі вони інакше згинаються одразу. Держаки з пружного дерева.

Відра і тази. Чим більше тим краще. Матеріал і форма не мають значення. їх однаково завжди бракує.

Забор. Головна біль, але мабуть таки рабіца і металеві кутники. 10 метрів сітки 180-190 гр. Кутник 24-36 за метр. На одну сітку  потрібно три кутника, приблизно десь 360 гр за 10 метрів поставленої сітки. три метри дерев'яного штахетника заввишки 1300 мм 130 гр, але це занизько відповідно ціна буде більша, а ще ті ж стовпці. По всьому сітка буде дешевше, а за пару років її заснує виноград чи ще щось .

В цілому любі інструменти потрібні і зайві не будуть, головне якість і надійність. бо часто від цього залежить вся робота. Вбити пів дня на поїздку за чимсь, що тобі зламалось, то дуже прикро, тому не шкодуємо і купуємо якісне, це я сам себе вмовляю)))


8 коментарів:

  1. для того чтобы не плакали трубы покрасьте их "жидкой теплоизоляцией"

    ВідповістиВидалити
  2. а ми від конденсату одягнули на трубу спеціальну штуковину, така паралонова труба з розрізом щоб одягнути, продаються, дешево.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не з власного досвіду знаю, що це береже тільки від перепаду температур у приміщені, але на зміну погоди ефект залишається тільки тепер не видимим. Та мабуть спробую, хоча фасанину(місця з'єднання латунними перехідниками) так не сховаєш.

      Видалити
  3. У Вас повышенная влажность в доме. Поэтому и конденсат на окнах и трубах. Надо бороться с причиной, а не со следствиями.
    Разберитесь с вентиляцией. Поставьте принудительные вентиляторы, хоть "Домовент". Обязательно на кухне и в ванной.

    ВідповістиВидалити
  4. Купите гигрометр и наблюдайте по нем уровень влажности.
    Пара работаюших вентиляторов в квартире или доме может за 2 суток убрать всю лишнюю влажность, но потом все равно надо поддерживать ее мин. уровень вентиляцией.
    Если влажность меньше 50-55% - потеть трубы и окна не будут. Проверено.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будемо пробувати, дякую за пораду.

      Видалити
    2. Внутрішні стіни дому глиняні, вичитав, що глина тримає вологість в межах 40-60 %, от цікаво наскільки це правда. Постараємось купити ближчим часом гігрометр.

      Видалити
  5. Тут виникає певна проблема, вентиляція позбавляє вологи, це дійсно так, але тоді починаються великі втрати тепла, бо у витяжку просто висмоктує те що натопилось пічкою. От і ламаю голову, що робити. Хоча думаю я таки поставлю вентилятор, але щоб він ганяв повітря по будинку.

    ВідповістиВидалити