четвер, 21 листопада 2013 р.

Піднебесна Христанівку, боротьба за тепло

Дослухаючись до порад у коментарях, почав моніторити тему вентиляторів.


Класичні відкинув одразу, бо в мене такий стояв усе літо і осінь і було супер, та коли настали холоди він миттю видував на вулицю усе тепло. Тому був знятий. а на його місце була поставлена вентиляційна решітка з засувкою, щоб хоч якось мінімізувати втрати тепла.

Надибав тему рекурсивно зберігаючого провітрювання, дуже вражаюче рішення, але ціна в 2000+ вражає не менше, тому помилувався і відклав на кращі часи.

Всі ці пошуки навели на думку, відповідно, що я її підгледів в рішеннях різних продуктів. А чи можна поставити фільтр, такий з чорного пористого  поролону які ставлять у більшість систем, у пасивну витяжку і якої він має бути товщини, щоб не припинити циркуляцію повітря, але і усунути пориві вітру що задувають?

Ще виношую думку про декілька маленьких вентиляторів розміщених у домі, які будуть примусово створювати рух повітря, таким чином усуваючи застій холодного повітря по кутках і краще прогрівання дому. Можливо хтось має думки чи поради на цю тему???

І враховуйте, що всі поради, що працюють у квартирах тут не проходять. Ми вже зіткнулись з тим, що міські меблі у сільському домі - це зло. Потрібно відсувати мінімум на 20-30 сантиметрів від стін і піднімати над підлогою на підставки. Інакше через погану циркуляцію повітря все миттю зацвітає. а стіни просто стають мокрими(ось для усунення таких застоїв і хочу вентилятори).

Ще прохання порадити якісний  гігрометр і взагалі буду вдячний за усі поради.

Ну ДУЖЕ багато ФОТО, обережно трафік!

Блог Оксани за емоції і соціальне життя

3 коментарі:

  1. http://lib.rus.ec/b/199407 посмотри, может быть полезным.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. І враховуйте, що всі поради, що працюють у квартирах тут не проходять. Ми вже зіткнулись з тим, що міські меблі у сільському домі - це зло. Потрібно відсувати мінімум на 20-30 сантиметрів від стін і піднімати над підлогою на підставки. Інакше через погану циркуляцію повітря все миттю зацвітає. а стіни просто стають мокрими

      Здравствуйте.
      Еще раз читаю и убеждаюсь, что влажность в Вашем доме ГОРАЗДО выше 50-60%.
      Наберитесь мужества, дров, электробатарей (типа масляных), включите все на полную мощность, установите и включите на полную мощность вентиляторы и ОТОПЛЕНИЕ, и прогрейте, параллельно проветривая, и ВЫСУШИВАЯ хату!
      Да, потратите дрова и электроэнергию за несколько дней, но высушите дом, а поддерживать потом мин. влажность гораздо легче и дешевле будет.
      Да вентиляция это потери тепла. А так Вы собираетесь гонять влажный воздух по хате. И тогда плесень (українською - цвіль) будет везде, но только тонким ровным слоем, а не на мебели около пола.
      А есть ли у Вас вентиляционные отверстия в подполе (между землей и полом дома) в народе называемык "душники"??
      Если они есть (если нет, та надо сделать), то они летом открыты, а зимой закрыты. Летом высушивается подпол, а зимой сохраняется тепло. Может их у Вас нет - и сырость идет из подпола??
      Вопросов очень много. Надо разбираться.
      Сергей

      Видалити
    2. Зараз так і робимо, при відкритій витяжці багато топимо і ганяємо вентилятором повітря по дому. В нас і подполу не має, тут долівка, топтаний саман(глина з кінським лайном). Душники пробити теж буде проблема, бо дуже товсті стіни і обмурівка з повітряною кишеннею.

      Видалити