суботу, 3 серпня 2013 р.

Погода і сходи

Відправив дружину з малим у Київ, на декілька днів. Думав, ото намайструюсь, поки їх не має, досхочу. Якраз запланував сходи переробити. Угу, якраз, у вечері, як влупив дощ, як похолодало, бррр.

Ото тепер з ранку сиджу з горням гарячої кави і канапками з вершками.  Тут в Христанівці, сеператорні вершки ідуть як масло, вони намазуються ножем і смачнющі, або як кажуть місцеві - ловкі. Це аналог круто, супер, наприклад дуже ловко машина нагрілась. А я такий сиджу і думаю, чого ж тут ловкого при такій спеці і вже аж потім до мене доходить, або ловкий салат. Отак і вчу місцеву мову, в процесі стараючись говорити зрозумілими для них словами, бо навіть не зауважував скільки в моїй мові англомовних термінів чи сленгових слів. Та Христанівські мешканці мають одну перевагу над нами, вони спокійно переходять з свого діалекту на загально доступну в спілкуванні з тобою. Прийшов ти по яйця, жіночка стоїть і мило щебече з тобою, потім повертається до чоловіка і видає тираду з якої ти розумієш тільки слово - куди.



Не втерпів і таки взявся за поріг, бо треба те страшидло зробити.



Це називається краще б не брався, на жаль не маю фото того що залишилось від сходів коли я виколупав усю землю і розкришену цеглу. Вже був не радий що взявся, вдалось зробити тільки верхню сходинку, без боків, застигне сфоткаю, що вийшло. Тепер потрібно ще цементу, бо пішло його неміряно. А ще доводилось робити опалубку з черепиці, бо дощок не має.
Робив все це під дощем, ховаючись від особливо проливних. В процесі вирішив таки зремонтувати той кут дому, що біля сходів, бо там цегла почала вилітати. Закликав сусідського папка і він її перелклав.
Дивна конструкція, дім ж сам дерев'яно-глиняний, обкладений цеглою, ото я вперше побачив, як обкладений. В одну цеглу з відступом від стіни дому сантиметрів 5, для тепла. Коли мурували (принаймні веранду), то явно зекономили на цементі, таке враження що розчин сам пісок, бо цеглу навіть чистити не довелось, все само відпало. Але зробили, чи буде триматись, побачимо. Вже після цього я взявсь за сходи, бо кутники кріпляться власне до цієї стіни.
В результаті зроблена 1/4, я змучений, цементу не є. Сподіваюсь стане сил і вміння доробити ті сходи до повернення Оксани у Христанівку.

2 коментарі:

  1. Оксана тим часом у мами від'ідається, щоб перевірити новий поріг на міцність гггг

    ВідповістиВидалити
  2. Оксана тим часом у мами від'ідається, щоб перевірити новий поріг на міцність гггг

    ВідповістиВидалити