неділю, 25 серпня 2013 р.

Серпневі справи

Вже відчувається осінь у Христанівці, ночі холодні до 13 градусів, а днем спекотно, подекуди вже жовтіє листя, та важко зрозуміти чи то від спеки чи таки пора.
В мене пора заготовки, того що ще встигаю зібрати. Набрав трохи звіробою, шавлії, поставив подорожник на масло. Вже заготовив сім літрів листя смородини на зиму, трохи м'яти, пустирника. Глід ще не поспів, тому чекаю, а терен вже можна збирати, залишилось тільки добратись до нього, також планую зібрати трохи ягід бузини чорної і знайти чебрецю.
На горищі гаражу, дуже гарно все сушити, під дахом спекотно і вітерець продуває.
Потрібно вже собі спланувати посадку дерев і того які саме сажанці шукати, а я ще не впевнений де їх садити, бо не бачив зиму і весну тут, та відкладати ще на рік теж не хочу, тому буду підглядати, як у сусідів.
Замовив собі виноградних чубуків, весною спробую зробити невеликий виноградник з декількох сортів, місце якраз дуже підходить, сонце цілий день. В моєму сприйнятті родовий маєток повинен мати виноградник і плетене крісло качалку)))
Сьогодні вже купили два мішка цибулі і тепер думаємо, як її правильно зберігати, бо шкода щоб пропала. Докупив гусям корму, 60 літрів мішанки. буду тепер годувати в волю нехай набирають масу до осені.
Ще одна ознака осені, ми купили собі по парі гумових чобіт, тепер ми до дощів і болота готові.
Роздумую над доцільністю заводити свою пасіку, ну не пасіку, а так один вулик на пробу.
Сьогодні вже шість років, як ми з Оксаною одружились і це дуже важлива подія у нашому житті, бо особисто я завдячую їй всім своїм внутрішнім і зовнішнім зростанням.


2 коментарі: