четвер, 10 жовтня 2013 р.

Піднебесна Христанівка, газова

   Знову в очікуванні зарплати)))
Два останні дні щільно займався газовим питанням. У понеділок нарешті приїхав зварювальник і переробив те, що минулого разу напартачив, розповідаючи, що то вина інженера, бо то той так сказав зробити. Все переробив і спробував з мене збити ще 150 гривень, був посланий лісом з 50 гривнями, щоб не наживати ворога.
Інженер, який нам робив проект, то окрема пісня, такий собі Анатолій Барвінко, про якого ми вже пізніше довідались, що знатний халтурник. Більше тижня брехав нам по телефону, вже дзвоню, вже домовився, зараз у вас будуть, а в результаті навіть нікому не дзвонив, це причому що гроші йому були заплачені вже давно. Але то йому в карму, головне що газовики все прийняли, хоча він і цього разу напартачив, але мужики закрили очі на це.

Отже пустили газ, газова плита вже працює, піч теж. Виявилось що потрібно міняти пластину в печі. до автоматичного вимкнення, то ж мусів знову везти майстра. По дорозі заїхали в архів, перевірити чи Барвінко там все зробив, виявилось. що ні, там є тільки від руки замазаний коректором проект, без документації. але я тепер до весни жодного газовика на поріг не пущу)))

Вже під самим підйомом у Христанівку, наша мітсубіші встала, щось із стартером. Ото ж годину промучившись і перепробувавши все. копав колесо, протирав лобове скло і дивився під капот, дочекався трактора. Приїхав виручати сусід і я в перше у житті катався на буксирі. Весело і сумно, бо без машини кепсько, буду просити Сергія щоб при нагоді глянув до неї.

Сусіди визначили, що гуси вже такі. як треба, то ж при потребі вже можна різати, качок вчора пробував на вагу, теж поспіли дві штуки, дві ще малуваті.


Продовжую вдовільняти свої куркульські потреби, дозбирую яблука на подвір'ї і сушу, вже десь 26 літрів сушки маю))) На днях піду до сусіда Миколи , просив на яблука і груші зимові, то ще й там поживлюсь. Грибів уже маємо майже дві банки трилітрові (сушених).

Ламаю голову, як поміситись у всі витрати наступного місяця. Добре що хоч пральна машинка не потребує термінової заміни. В неї мотор помпи перестав працювати, то прийшов сусід Василь , розібрав почистив його, якась прокладка там вийшла з ладу і замінити її не вдасться, то туди вода потрапляє. Вигріб з середину купу каки, зібрав, працює. Видає дивні звуки, але вчора попрали. То ж на перспективу тільки заміна мотора, а не цілої машинки.

Але ж потрібно докупити ще кілограм 50-60 картоплі, буряка, моркви і можливо цибулі, бо та яку ми купила, щось почала м'якнути, то мабуть потрібно брати ту, що називають "зимова". Доробити бойлер, електрику в домі, ще ремонт машини невідома сума, між кімнатні двері, ремонт ходу погреба, плитка на поріг. Це все бажано до настання морозів зробити. Ну і купа дрібних витрат, що вилазять постійно і несподівано. Ага іще ж дрів треба, про всяк випадок. В ідеалі хоч куб дощок липових, на мебель, бо досі речі у мішках і коробках. 

От такі клопоти. Піду збирати сусідські яблука і груші. Ням ням.

2 коментарі: