четвер, 3 жовтня 2013 р.

В нашій Піднебесній Христанівці


Останніми днями мене просто переслідує словосполучення Піднебесна Христанівка, що з нашою кількістю неба не дивно.
Похолодало, ці дні десь 4-6 градусів у день, скільки в ночі я не знаю бо сплю.
Оскільки з газом ми ще не завершили, вилізли чергові ***************************************************************************************************************************** складнощі, не з нашої вини, а просто майстри що варили труби ************************ мають руки ************. Ось, то доводиться далі дровами топити.
Але оскільки я бавився у фраєра і ранком пиляв дрова легко одягнений і застудив спину, то тепер цим займається Оксана і в неї виходить навіть краще ніж у мене. впадаю у комплекси)))


 Кому добре живеться, так це Умі і Берті.
 Оксана в процесі, реально напилила на півтора дня.
 І самий головний помічник, носить , пиляє, збирає і несе в дім. Довелось виділити йому персональну пилу, щоб не битись за інструмент.
 Колку дрів виконую сам, ще не довіряю жоні сокиру, пошо то мені щоб вона нею навчилась орудувати)))


Позичив у сусіда Миколи, стару собачу будку, поки ми ще своїми дошками не розжились. і переселив туди Уму і Берту, хай стережуть. чи швидше відволікають,бо то такі сторожі. що я вам кажу.
З холодами прийшла якась всесвітня лінь, коли і роботи не особливо є але і ту робити ліньки. Особливо коли заходиш з холодного двору у натоплену хату.
Почали закупівлю картоплі. Беремо сорт Біла Роса, як самий хороший на місцевості. Трохи складно перемкнутись на відрову систему рахунку, але вже знаємо, що у відрі 8-9 кг картоплі. Продають від 2-80 оптовики, 3.50 дрібний гурт і 4-5 гривень на базарі за кілограм. Вже взяли 55 кг і думаю скільки ще докуповувати, щоб до весни стало. Бо ж у кожного своя кількість, хтось 100 кг з'їдає на людину, хтось менше.
Потрібно ще подбати за буряки, моркву, часник. Капусти хочемо наквасити, але та ще на полях, то є трохи часу.
Ельвірі Йосипівні сьогодні щось клепка впала і нашкодила в хаті за плитою. за що і була вигнана на двір до собак ібо нефіг, тут тільки Еней Орестович можуть пудити.
Корінні мешканці займаються заготівлею грибів, носять їх з лісу відрами і риби, возять тачками. І взагалі довкола суцільна заготівля, всі стараються скористатись сухими днями і максимально зібрати врожаї, бо до цього в дощові дні, фактично усе село квасило від нудьги.

3 коментарі:

  1. Я за Енея Орестовича попрошу, він пудить куди треба!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я ж і не казав що не там де треба, а тільки про те, що він монополіст.

      Видалити
  2. А мітла яка гарна! Прямо хочеться іти доріжки нею мести )

    ВідповістиВидалити