четвер, 14 березня 2013 р.

Арменелсе, початок.

"Проект Б" дописаний. Зараз добрі люди, займаються вичитуванням тексту і дають мені розумні поради. Перед тим, як почати писати продовження, я вирішив написати приквел, щоб пояснити історію сюжету й це виливається у ще одну повноцінну книгу, що займе трохи часу.

         В процесі, стала очевидна потреба, в більш детальному описі  цього світу і його героїв, тому я спробую написати серію оповідань, що допоможуть у цьому. Перетворю своїх тарганів у букви і слова.


Все це відбувалось у одному Всесвіті, якого вже немає. Більшість цивілізацій, що населяли його, на той час вже досягли високого розвитку енергокерування, і самі почали створювати світи і розумне життя. А там де з’являються творці, виникає і дух суперництва. Хоча це все тільки наші припущення, бо у нашому Всесвіті, не залишилось про це жодних згадок.

З за чого розпочалась війна, у тому старому Всесвіті, ніхто не пам'ятає  але про її жахливість знаємо навіть ми. Сузір'я і галактики знищувались й створювались одним зусиллям думки – бо це була війна сили[1].

Ось тоді, якщо вірити давнім переказам, і була здійснена перша спроба. Вільні енергії різних енергетичних світів, що не були втягнені у конфлікт і хотіли його завершення, вирішили хоч якось зберегти те, що знищувалось у війні. У різних галактиках, які були максимально віддалені від зон конфлікту, вони створили серію планет, на яких мала зберігатись різноманітна енергія живих і неживих форм.

Було створено сім планет заповідників і заселено їх. Та довести задум до завершення їм не вдалось. Настав спалах хаотичного збурення енергій Всесвіту, зумовлений бездумними переміщеннями енергетичних потоків під час війни, і це привело до знищення більшості енергетичних сутностей Всесвіту. Бо вони ж, також складались із тих самих енергій.
Та, як відомо нічого не зникає без сліду. Так і ці сутності були розщеплені на складові енергетичні флюїди, які розсіяло по Всесвіту й розумне енергетичне життя зникло. Дві з планет заповідників, було знищено у останньому конфлікті, а решта занепали без нагляду і життєві форми на них почали мутувати.

Другою спробою, прийнято вважати, той період, коли сплески руйнувальних збурень пішли на спад і рештки розумних істот Всесвіту виріши унеможливити повторення таких катаклізмів. Вони задумали створити єдиний енергетичний центр Всесвіту, що мав балансувати усі виникаючі і існуючі переміщення енергетичних потоків. Спіраль центру, почали розкручувати на перетині усіх енергетичних поясів і потоків. Та, як у більшості хороших намірів все пішло не так, як вони планували. Через якийсь, незначний, прорахунок в процесі розкручування Спіралі, порушився енергетичний баланс і здибились енергії самого Всесвіту.

Достовірність подальших подій є сумнівною, та вважається, що сам Всесвіт себе збалансував і сам утворив Спіраль. З флюїдів розсіяних енергетичних істот він створив кристал, що балансував у своїх гранях усі енергії, а з решток цих флюїдів утворились енергетичні Сутності. Тоді ще просто енергетичні утворення без свідомості чи розумності, але вони роїлись в самому центрі Всесвіту, біля Спіралі центру і поступово їх структура ставала все складнішою.

З часом вони розвинулись до високого соціального рівня і довкола Спіралі утворились їх поселення, що з часом об’єднались і стали називатись Арменелсе – Замком. Поступово. З освоєнням потоків і слоїв, ці сутності стали набувати часткової матеріальності і розділились на різні клани, кожен з яких виконував свої функції.


[1] Сила - вміння керувати сирими енергіями Всесвіту, планами і потоками, створюючи чи руйнуючи.


Немає коментарів:

Дописати коментар