неділю, 21 липня 2013 р.

Сіновал

Ще в середу у вечері привезли тюк соломи, нам потрібно на підстилку птиці ну і на всяке різне.

 Це вже він розрізаний, в цілому варіанті був до того місця де на траві видно солому, десь приблизно кілограм 400.

 Добре що я не взяв два чи три, як планував з початку)))))
 Це початкова купка вже перенесеної соломи, зараз вона вже під стелю і на пів приміщення.




 От так, тут в Христанівці, виглядає небо перед дощем

Гуска чи гусак сонячні, і байдуже, що не в фокусі,мені сподобалось.
Тепер птиця забезпечена підстилкою надовго.

Епопея з газом триває. Смикнули хазяйку в якої купували дім, поїхали в Лохвицю і вона швиденько знайшла людину щоб переробити проект. Забрали цього майстра і він накидав нове ТО, на понеділок обіцяв, що все буде готове. Тепер потрібно ще дочекатись від нього бригаду щоб позварювати потрібні труби і відрізати зайві, що не входять у план. Тоді вже можна буде викликати знову газовиків і як все буде ок, то включать нарешті той газ. Бо мультиварка то супер і Оксана просто чудеса витворяє готуючи в ній їжу, але 4 ри конфорки, то буде швидше.

Ще в п'ятницю була спека і 30+, а в суботу з самого ранку ливануло так, що дощ стіною, аж гуділо. Похолодало до 16 гр, бррр. В селі дощова погода сприймається інакше, бо більшість робіт однаково потрібно робити, хоч і мокро. Одяг і взуття потрібно міняти на більш практичне і витривале, бо по болоті не почалапаєш у мештах, навіть еківських, тут кірзу чи гумаки треба.

Задумав зробити навіс перед порогом, лайт версію. В нас тут продають тенти різних розмірів. от і думаю натягнути такий перед домом, так щоб він закривав і гойдалку теж, десь 3х4 чи 3х5, потрібно розміри подивитись які є. Зараз думаю на які опори його розтягувати, чи брати на гуртівні трубу або кутник (але то дорогувато в сумі вийде) чи все ж за місцевим рецептом на дерев'яні тички з ліщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар